Kotelet afkomstig van de lage rib, het gedeelte dat tegen de nek van het varken ligt.
Dit mager gebraad van fijne spiervezels wordt versneden uit het rugstuk van het varken. Het wordt ontdaan van alle vet en vliezen en is geschikt om in zijn geheel te braden.
Hespengebraad is afkomstig van het heupstuk van het varken. Bij het bereiden dient men op te letten niet te lang te braden, want dan wordt het vlees iets droger.
Heerlijk mals varkenslapje afkomstig van het hespestuk.
Spies met stukjes gemarineerd varkenshaas en paprika.
Opengesneden kotelettengebraad gevuld met kaas en ham en nadien opgerold.
Het vlees bevat laagjes vet tussen de spierbundels. Hierdoor is het vlees zeer mals en geschikt om zowel te bakken, braden, stoven als roosteren.
Dit mals lapje vlees wordt gesneden uit de achterpoot van het varken, ter hoogte van de bovendijspieren.
Heerlijk stuk gebraad afkomstig van de lange rib van het varken.
Het varkenshammetje is afkomstig van de schenkel van het varken. Dit kan zowel de voorschenkel als de achterschenkel zijn.
Koteletten uit het lage ribstuk van het varken zijn lekker sappig en bevatten iets meer vet,wat extra smaak geeft aan het vlees.
Het varkenskroontje is een mals stuk varkensvlees afkomstig van de rug.
Heerlijk met een uitje gebakken.
Na ontvetting en ontvliezing van de rugspier blijft enkel een stevig doch mals en mager stuk varkensvlees over. De mignonettes zijn zeer mager en caloriearm en worden bij voorkeur in 2 cm dikke plakken gesneden.
Varkensnieren zijn bruin en ovaalvormig. Ze zijn losgemaakt van de rug en ontdaan van de binnenste witte kanalen. Het vaste vlees heeft een krokante beet en specifieke smaak.
Doordat het vlees afkomstig is van spieren zoals de nek of schouder is het wat taaier en heeft het meer bereidingstijd nodig.
Dit taai vlees is doorweven met zeer kleine zenuwen en pezen. Het dient dan ook gedurende een lange tijd op een laag vuurtje bereid te worden. Op die manier komt het collageen in het bindweefsel vrij, wordt het vlees mals en krijgt het vlees zijn specifieke smaak.
Verse speklappen zijn geschikt om zowel te bakken in de pan als te grillen op de barbecue.
Sappige stukken varkensvlees met been.